fbpx

Værd at vide om STU

kontakt os
Telefon og Email
}
Kontortid

Man-fre: 08:00-16:00

Weekend: lukket

Adresse

Sødingevej 2

5750 Ringe

Hvad er STU

Særlig tilrettelagt uddannelse

STU er en 3-årig uddannelse for unge med særlige behov og henvender sig til unge med særlige behov på grund af indlæringsvanskeligheder, ADHD, autisme, angst, udviklingshæmning etc.. Med STU kan unge med særlige behov opnå personlige, sociale og faglige kompetencer og blive afklaret om fremtidig  beskæftigelses- og boform. 

OCN – få bevis på det du har lært

På en STU er der ikke eksamener. For at du kan få papir på det du kan, anvender vores STU-tilbud  metoden OCN. OCN står for Open College Network (OCN) og sikrer at du som elev får et troværdigt papir på læring og kompetencer, som kan bruges ved jobsøgning, videre kvalificering eller være uddannelsesforberedende. 

Samtidig føles det som en stor anerkendelse at få papir på det man kan. Med OCN metoden kan man få dokumenteret sin læring eller sine kompetencer i små skridt. Læringsbeviset samler de dokumenterede færdigheder og beskriver dem klart og tydeligt.

OCN metoden giver både mulighed for at tydeliggøre den uformelle læring som fx sociale færdigheder eller kompetencer inden for livsmestring, men OCN kan også være med til at give kompetencebevis på de mere faglige kompetencer som tilegnes under uddannelsen.

Sådan bliver du elev hos os

Vi tilbyder STU, ressourceforløb, revalideringsforløb eller udviklings- og vejledningsforløb i henhold til reglerne om LOV om en Aktiv Beskæftigelse.

Hvis du gerne vil være STU-elev på en af vores STU´er eller i et forløb hos os, skal du: 

1. Ring til os på 70 27 27 28. Her kan du stille spørgsmål og har også mulighed for at aftale en rundvisning.

2. Er du stadig interesseret i at blive STU-elev hos os efter rundvisningen, så aftaler vi en uges praktik, hvor du arbejder og bor på skolen. 

3. Hvis du efter praktikken gerne vil starte som STU-elev og vi kan tilbyde dig det du har brug for, så kontakt UU-vejleder eller sagsbehandler i din kommune. 

STU i Svanninge

Kom på linie såsom landbrug, hestelinien og mere.

For kommende elever på STU

Vi har et alsidigt og bredt STU-tilbud

– Green Care Svanninge (nabo til Svanninge Bakker, Fyn)

Vi tilbyder uddannelse indenfor landbrug, køkkenlinie (Jord til bord) hestelinie, skovbrug/ natur og vildtpleje + jagt og Have/anlæg. Du kan se under den enkelte STU, hvilke linjer den tilbyder. 

På vores STU er det muligt at tage kørekort i mange forskellige kategorier, fx til traktor og bil. Vi kan også hjælpe dig med at få certifikater til diverse maskiner og værktøjer – bl.a. til motorsav og svejsning.

Du kan bo i vores botilbud, mens du er elev på vores STU.  Botilbuddet er dit hjem, imens du er på STU. Derfor kan du være her, når du har ferie og invitere gæster, når du har fri. 

Du bor sammen med andre unge i botilbuddet, og I hjælpes ad med at lave mad og holde jeres hjem rent. Du skal mindst vælge en ugentlig fritidsaktivitet. Det kan fx være fitness, ridning, jagt, friluftsliv eller forskellige sportsgrene.

Når du er færdig med din uddannelse

Du kan længere nede på denne side se en oversigt over hele STU-forløbet, der varer 3 år.

Når du har et halvt år tilbage skal du bestemme følgende:

1. Hvad vil du helst arbejde med?

2. Hvor vil du bo?

Vi hjælper dig med at finde et arbejde og en bolig, hvor du kan blive, når du er færdig med din uddannelse.

For forældre og pårørende

Et godt samarbejde er vigtigt for både den unge, forældre og personale. Vi er aldrig længere væk end et opkald. Når en ung under 18 år starter i et forløb hos os, vil der i starten være et tæt samarbejde mellem forældre og personale med henblik på at give den unge den bedst mulige start. Hvis noget ikke skulle gå efter planen, finder vi tid til at mødes, så vi i fællesskab får skabt gode løsninger på evt. udfordringer.

Der afholdes statusmøder to gange om året, hvor den unge, forældre, sagsbehandler, forstander og den unges kontaktperson fra personalegruppen deltager. For at sikre os at den unge udvikler sig i den rigtige retning har vi løbende opfølgninger på den unges uddannelsesplan. I vil som forældre have adgang til alt, der vedrører jeres unge, såfremt den unge er under 18 år. Er den unge over 18 år skal forældre have tilladelse af den unge for at sidde med ved møder og dette gælder ligeledes med hensyn til at få adgang til dokumenter, der vedrører den unge.

I er også altid velkommen til at ringe til os på 70 27 27 28, hvis I vil have mere at vide eller have uddybet nogen ting.

Til kommunen

Lær mere om STU og vores andre tilbud.

Send en besked

3 + 1 =

Kontakt information

Hos Green care group forstår vi at der kan være meget at forholde sig til og at hver situation har individueller prøvelser. Derfor er du altid velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe netop dig.

Damgårds Allé 109, 5300 Kerteminde